2007-01-26

Senapsfisk i ugn

Snabbt enkelt och gott. Till senapsfisken serverades kokt ris (50% fullkorn 50% basmati) en waldorfsallad och getostgratinerad selleri. Rotselleri är inget jag brukar köpa, men fick en med ekolådan i dag, så då ville jag prova några nya recept.


Ingredienser
400 g fiskfilé
2 msk dijonsenap
2 tsk citronsaft
1 burk creme fraiche lätt
salt
peppar
Lägg fisken i en ugnsfast form, droppa över citronen, täck med folie och sätt in i ugnen 175°C ca 5-10 minuter (15 minuter om du använder ett fryst fiskblock). Blanda creme fraiche och senap i en kastrull. Häll över spadet som bildats i den ugnsfasta formen i kastrullen och visspa med lite salt och peppar på en het platta tills det kokar. Häll tillbaka såsen över fisken och ställ in den i ugnen igen i ca 10 minuter, dekorera ev med lite hackad gräslök eller persilja. Servera med ris och någon grönsak.

Inga kommentarer: