IngredienserSkala och skiva löken, stek den lätt. Låt under tiden blomkålen koka i lättsaltat vatten. När blomkålen är mjuk ta upp den och lägg för att svalna. Mosa potatisarna. Finhacka blomkålen och blanda med den stekta löken och potatisen i en skål (det går såklart bra att köra allt i en mixer, men jag tycker det är godare med lite bitar i biffarna och inte bara mos). Rör ner tre ägg och krydda med salt och peppar. Stek i en god olja i en het stekpanna.
1 blomkålshuvud
4 kokta potatisar
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 små gula lökar
1/2 tsk salt
svartpeppar
Servera som de är, till en risotto eller sallad, eller kanske med tzatziki eller lingonsylt som tillbehör. Treåringen föredrar att få de serverade med lite soja, den minste föredrar naturella och själv tycker jag alltid att lite rårörda lingon är gott till. Vi serverade sparrisrisotto till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar