2011-09-14

Dantes färsbiffar

Inte är det ofta jag skriver här, men nu får vara ett undantag då Dante här om kvällen gick med på att smaksätta färsbiffarna jag skulle göra, antagligen inspirerad av det väldoftande salviaknippet som stod i köket. Färsen vägrade han röra, men kryddningen tog han sig an med hjärtans lust. Han fick helt fria händer att välja vad han ville, och som jag misstänker har han känsla för vad som passar i hop för resultatet blev väldigt bra OCH han åt två hela färsbiffar vilket nog aldrig har hänt förut. Dessutom bad han mig enträget att skriva upp hur han gjort så att vi skulle kunna göra biffarna igen i morgon :)

Ingredienser
400 g ekologisk nötfärs
1/2 knippe färsk salvia (ca 15 blad)
1 msk olivolja
rivet skal av 1/2 ekologisk citron
ca 2 tsk Maldons ekologiska flingsalt - provence
(saltet går nog bra att ersätta med vanligt salt och lite örtkryddor)

Mortla salt, grovhackade salviablad, citronskal och olivolja, blanda krydblandningen med färsen och forma biffar som stekes i smör.
Vi serverade vitlöksstekta potatis- och palsternackstärningar med lite chili till samt råa morötter och blomkål och en yoghurtsås.

Inga kommentarer: